بهترین قیمت خرید پروپیل پارابن (Propylparaben) را از کارشناسان ما در خوش گروپ بخواهید.

پروپیل پارابن (Propylparaben) چیست؟

پروپیل پارابن (Propylparaben) یا پروپیل پراکسید هیدروکسی بنزوات با فرمول شیمیایی C۱۰H۱۲O۳ به صورت بلورهای سفید کریستالی بوده و بعنوان یک نگه‌دارنده ضد میکروبی در صنایع غذایی، لوازم آرایشی و دارویی بیش از 50 سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروپیل پارابن به راحتی در الکل و اتر حل می‌شود، اما در آب حل نمی‌شود و یک استر اسید پراکسید هیدروکسی بنزوئیک است که بی بو، بی مزه و غیر حساس می باشد و ماده ای است که به مواد غذایی و سایر محصولات افزوده می شود تا آنها را به مدت طولانی تر نگه دارد.

همانطور که میکروب ها برای تکثیر تولید می شوند، پروپیل پارابن مانع از تشکیل دیواره ی سلولی می شود، بنابراین باکتری نمی تواند به دیگر باکتری ها متصل شود و نسل دوم باکتری ها را تشکیل دهند این ماده بطور طبیعی در میوه ی زغال اخته یافت می شود.
 پروپیل پارابن به عنوان یک ماده طبیعی در بسیاری از گیاهان و حشرات یافت می‌شود، هرچند که به صورت مصنوعی برای استفاده در لوازم آرایشی (مانند کرم، لوسیون، شامپو و محصولات حمام)، دارویی و غذاها بکار برده می‌شود.

خرید پروپیل پارابن خوش شیمی

خواص فیزیکی و شمیایی پروپیل پارابن (Propylparaben)

خصوصیاتتوضیح
حالت فیزیکیپودر کریستال سفید
فرمول مولکولیC۱۰H۱۲O۳
جرم مولکولی09/92
نام های متداولنپاژن P / پروپیل پراکسید هیدروکسی بنزوات
نقطه ذوب95-98 درجه سانتی گراد
نقطه جوش133 درجه سانتیگراد
وزن مخصوص0.789 (20/4 درجه سانتیگراد)   
دانسیته1.0630 گرم بر سانتی متر مکعب
ضریب شکست1.5050
شرایط نگهداری0 الی 6 درجه سانتی گراد
حلالیت در آب0/1 g/100mL at 12ºC
PH6-7
شماره مرک147866

موارد مصرف و کاربرد های پروپیل پارابن

پروپیل پارابن در آرایشی و بهداشتی

پروپیل پارابن در غلظت های کم فعال است و از آن برای جلوگیری از پوسیدگی لثه در خمیر دندان ها، کرم های آرایشی و لوسیون ها استفاده می شود و اساس کار به این صورت است که پروپیل پارابن مانع از درست شدن دیواره سلولی می شوند ، بنابراین باکتریها نمی توانند خود را ببندند و این بدان معناست که نسل دوم میکروبها نمیتوانند تشکیل شوند.

به دلیل کم هزینه بودن تولید ، از پروپیل پارابن به طور گسترده در انواع محصولات مراقبت های بهداشتی مانند مرطوب کننده ها ، شامپوها ، نرم کننده ها ، ژل ها، دئودورانت و ضد آفتاب ها استفاده می شود. همچنین از این ماده به عنوان مواد افزودنی در محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود که شامل لوازم آرایش مانند رژ لب ، ریمل و سایه چشم است. پروپیل پارابن  برای انسان و سایر پستانداران سمی نیست ، به همین دلیل از آن به عنوان ماده نگهدارنده در طیف گسترده ای از داروها استفاده می شود و به روشهای مختلفی از جمله خوراکی و تزریق قابل جذب است.

در اتحادیه اروپا پروپیل پارابن ها تا 0.14 درصد از فرمول یک ماده شیمیایی به همراه دیگر پارابن ها میتوانند استفاده کنند. با این حال ، محصولاتی که دارای پروپیل پارابن هستند به دلیل لطافت پوست نوزادان ، نباید در سن کمتر از 3 سالگی مصرف شوند.

حداکثر میزان متیل پارابن و پروپیل پارابن که شرکت های آرایشی مجاز به استفاده از آن هستند ، در رابطه با کل محصول آرایشی در نظر گرفته می شود. چندین پارابن مجاز برای استفاده در مواد آرایشی وجود دارد ، اما استفاده از آنها نمی تواند از 8٪ از فرمول کل تجاوزکند.

  CIR سازمان بررسی مواد اولیه زیبایی و SCCS  کمیته علمی ایمنی مصرف کننده  مرتباً تمام مطالعات اخیر راجع به فعال شدن غدد درون ریز ، سمیت و رشد پارابن ها مرور میکنند و ایمنی این مواد را گزارش میدهند طبق مقررات اتحادیه اروپا فقط استفاده از دو مورد که به ترتیب می توانند 0.4٪ از محصول برای متیل پارابن و 0.14٪ برای پروپیل پاربن را تشکیل دهند قابل استفاده است.

پروپیل پارابن در مواد غذایی

در مقادیر اندک نیز می توان از پروپیل پارابن ها برای حفظ برخی غذاها استفاده کرد.، این ماده شیمیایی برای انسان مضر نیست. اما استفاده از آن به صورت خام ، بسیار سمی است همچنین یک ماده تحریک کننده خفیف پوست و قابل اشتعال است.

پروپیل پارابن و بسیاری از مواد شیمیایی برای حفظ ظاهر طبیعی، بو و رنگ غذا استفاده میشوند و بعنوان یک افزودنی مواد غذایی برای مصرف مناسب است و باعث میشود مواد غذایی کنسرو شده بدون میکروب باقی بمانند.

پارابن های دارای زنجیره ای طولانی تر، خواص ضد میکروبی بیشتری دارند، آنها همچنین حلالیت در آب را کاهش می دهند ، بنابراین متیل و پروپیل پارابن با زنجیر کوتاه تر برای استفاده ا در غذاها مناسب تر میباشند. هنگامی که دو ماده نگهدارنده مثل ترکیب متیل پارابن و پروپیل پارابن به روش های مختلف با هم ترکیب میشوند میتوان کارایی هرکدام ازمواد را افزایش داد و عملکرد ضد میکروبی بهتری دارند.

کاربردهای متداول استفاده از متیل و پروپیلن پارابن به نسبت 3: 1 در محصولات غذایی مختلف،متفاوت است. از این نسبت  برای افزایش ماندگاری کیک ها،شیرینی ها و بستنی ها ، محصولات نانوایی ، پنیر، نوشابه ، آبجو ، شراب ، مربا ، ژله ، مواد غذایی ، ترشی ، زیتون ، شربت و محصولات کنسروی استفاده میکنند و نسبت 2 به 1 از همین استرها  در نوشیدنی ها، عصاره های طعم دهنده، سس ها و مربا استفاده میشود.

در سال 2014 اتحادیه اروپا استفاده از پنج ماده شیمیایی پارابن یعنی بنزیل پارابن ، پنتیل پارابن ، فنیل پارابن ، ایزوبوتیل پارابن و ایزوپروپارپارابن را ممنوع اعلام کرد. استفاده از مواد آرایشی حاوی بنزیل پارابن نیز در جنوب آسیا محدود شده است پس از مطالعات تحقیقاتی تأکید شده است که بنزیل پارابن فعالیتهای هورمونی را مختل می کند. با این حال تقاضا برای پروپیل پارابن به دلیل ماهیت غیر سمی و کاربرد مؤثر به عنوان یک افزودنی ضد میکروبی در حال رونق است.

آمریکای شمالی بزرگترین بازار پروپیل پارابن را تشکیل می دهد در حالی که آسیا و اقیانوسیه سریعترین بازار در حال رشد را دارند. حضور تولید کنندگان بین المللی داروسازی و آرایشی در آمریکای شمالی ، به ویژه در ایالات متحده آمریکا ، تقاضا برای پروپیل پارابن را افزایش داده است. با توجه به افزایش درآمد و بهبود شیوه زندگی ، تقاضا برای پروپیل پارابن در آسیا و اقیانوسه در حال افزایش است. با این حال ، بسیاری از کشورها در جنوب آسیا برای تأمین تقاضای پروپیل پارابن به واردات متکی هستند. چین و ژاپن دو تولید کننده بزرگ این ماده شیمیایی در آسیا هستند. علیرغم کاهش تقاضا برای مواد شیمیایی پارابن در اروپا ، تقاضا برای پروپیل پارابن در حال افزایش است.

جدول کاربرد پروپیل پارابن (Propylparaben) در صنایع مختلف

نام صنعت نام محصول کاربرد پروپیل پارابن
داروسازی پروپیل پارابن دارویی ایجاد خاصیت ضد میکروبی در محصولات دارویی
آرایشی و بهداشتی پروپیل پارابن بهداشتی عنصر اصلی در تولید لوسیون ها، کرم ها و انواع شامپو
صنایع غذایی پروپیل پارابن خوراکی حفظ ظاهر، بو و رنگ مواد غذایی و محافظ در برابر میکروب در مواد غذایی کنسروی

تاریخچه پروپیل پارابن (Propylparaben)

پارابن ها از دهه 1920 در مواد غذایی و مواد آرایشی مورد استفاده قرار گرفته اند پارابن ها یک خانواده از مواد نگهدارنده شیمیایی هستند که برای جلوگیری از رشد باکتری های مضر و کپک ها  در مواد فاسد شودنی مورد استفاده قرار میگیرند.

معروفترین تولید کنندگان پروپیل پارابن (Propylparaben)

آمریکای شمالی بزرگترین بازار پروپیل پارابن را تشکیل می دهد در حالی که آسیا و اقیانوسیه سریعترین بازار در حال رشد را دارند. حضور تولید کنندگان بین المللی داروسازی و آرایشی در آمریکای شمالی ، به ویژه در ایالات متحده آمریکا ، تقاضا برای پروپیل پارابن را افزایش داده است. با توجه به افزایش درآمد و بهبود شیوه زندگی ، تقاضا برای پروپیل پارابن در آسیا و اقیانوسه در حال افزایش است. با این حال ، بسیاری از کشورها در جنوب آسیا برای تأمین تقاضای پروپیل پارابن به واردات متکی هستند. چین و ژاپن دو تولید کننده بزرگ این ماده شیمیایی در آسیا هستند. علیرغم کاهش تقاضا برای مواد شیمیایی پارابن در اروپا ، تقاضا برای پروپیل پارابن در حال افزایش است.

برخی از تولید کنندگان اصلی و تامین کننده پروپیل پارابن :

UENO, SAN FU, Argos international, Cameo Health Care, Anhui Leafchem

گروه شرکت های شیمیایی و مواد اولیه خوش گروپ KhoshGroup با توجه به استراتژی کلی خود مبنی بر همکاری با برترین تامین کنندگان کالا در جهان با کمپانی هایی نظیر سان فو SAN FU تایوان همکاری طولانی مدت داشته و بعنوان یکی از شناخته شده ترین تامین کنندگان پروپیل پارابن (Propylparaben) در بازار، توانسته است بخش وسیعی از نیاز صنایع دارویی ، آرایشی - بهداشتی ، صنایع غذایی و مصارف صنعتی دیگر را تامین نماید.

برند های پروپیل پارابن (Propylparaben) عرضه شده توسط خوش گروپ (Khosh Group)

پارابن سان فو تایوان

سان فو تایوان

پروپیل پارابن تولید سان فو تایوان در کیسه های 25 کیلوگرمی