Slide

کاربرد پروپیل پارابن

پروپیل پارابن با فرمول شیمیایی C10H12O3 یک ماده نگهدارنده پایدار و غیر فرآورده است که به طور طبیعی در برخی محصولات مانند جو ، دانه کتان و انگور وجود دارد این ماده شیمیایی کمی محلول در آب است و به طور طبیعی در بعضی از گیاهان و حشرات مشاهده می شود. با این حال ، برای مصارف صنعتی و مصنوعی تولید می شود. مواد غذایی ، مواد آرایشی و دارویی اگر فاقد مواد نگهدارنده باشند می توانند به دلیل فعالیت میکروبی باکتریها و قارچها از بین بروند. پروپیل پارابن  میکروارگانیسم ها را از بین می برد و از رشد ناخواسته باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کند. علاوه بر این می توان آن را در طیف وسیعی از محیط های کشت اسیدی و قلیایی استفاده کرد. اما در محیط اسیدی موثرتر است. پروپیل پارابن در متانول و استون بسیار محلول است ، به همین دلیل بیشتر در مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد،که به دلیل ماهیت محلول این ماده آن را به عنوان یک ماده نگهدارنده ایده آل ساخته است که بیشتر در لوازم آرایشی به عنوان وسیله ای برای ماندگاری محصول  مورد استفاده قرار می گیرد.

از پروپیل پارابن به طور گسترده در انواع محصولات مراقبت های بهداشتی مانند مرطوب کننده ها ، شامپوها ، نرم کننده ها ، ژل ها، دئودورانت و ضد آفتاب ها استفاده می شود. همچنین از این ماده به عنوان مواد افزودنی در محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود که شامل لوازم آرایش مانند رژ لب ، ریمل و سایه چشم است. پروپیل پارابن  برای انسان و سایر پستانداران سمی نیست ، به همین دلیل از آن به عنوان ماده نگهدارنده در طیف گسترده ای از داروها استفاده می شود و به روشهای مختلفی از جمله خوراکی و تزریق قابل جذب است.همچنین پروپیل پارابن و بسیاری از مواد شیمیایی برای حفظ ظاهر طبیعی، بو و رنگ غذا استفاده میشوند و بعنوان یک افزودنی مواد غذایی برای مصرف مناسب است و باعث میشود مواد غذایی کنسرو شده بدون میکروب باقی بمانند.